SCM Volei Zalău învinge U Cluj și se califică în sferturile Cupei României, unde întâlnește SCMU Craiova

Voleiul românesc revine în prim-plan din acest weekend. Începând de astăzi, 28 ianuarie, până duminică, 31 ianuarie, la Cluj-Napoca, se va disputa turneul Cupei României la volei masculin. Semifinalele și finala vor fi televizate în direct pe TVR 3 sau pe TVR Cluj (o semifinală).

Din cauza pandemiei de coronavirus s-a renunțat la disputarea normală a competiţiei, cu partide tur-retur, a meciurilor din prima și din a doua fază. S-a adoptat varianta unei singure manșe, care să fie eliminatorie. Pentru a reduce la maximum cheltuielile cu testele Covid 19, Federația Română de Volei a luat decizia ca în acest an toate meciurile să se dispute în același loc, de-a lungul a patru zile. Astfel, partidele din cupă se vor juca în Sala Sporturilor „Horia Demian”, din Cluj.

Ca și în anii precedenți, primele patru clasate ale sezonului trecut în Divizia A1 au fost calificate automat în Faza a II-a, care corespunde sferturilor de finală. Dacă Steaua a trecut de Baia Mare cu scorul de 3-0, iar Zalăul a învins-o pe Universitatea Cluj cu 3-0, celelalte partide din turul 1, Provolei Arad – Braşov şi UV Timișoara – Știința București s-au disputat după închiderea ediţiei.

Astfel, formaţia condusă de Sorin Pop și Mariu Lazăr se va lupta pentru un loc în semifinale cu SCMU Craiova. Partida va avea loc mâine, 29 ianuarie de la ora 14.00.

Dacă pentru primele două faze se știe împerecherea echipelor, semifinalele vor fi stabilite în urma unei trageri la sorți care va avea loc vineri seară, după terminarea meciurilor din sferturile de finală. Partidele din penultimul act sunt programate sâmbătă, 30 ianuarie, cu începere de la ora 14.00 și de la ora 17.00. Finala va avea loc duminică, de la ora 14.00 și va fi transmisă în direct la TVR 3.

Cupa României – Faza a II-a:

Vineri, 29 ianuarie – ora 11.00: Arcada Galați – Steaua, ora 14.00: SCM Zalău – SCMU Craiova, ora 17.00: Unirea Dej – Pro Volei Arad / CSU Brașov, ora 20.00:  Timișoara/ Știința – Dinamo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *