Școală cu prezență fizică la cursuri în localitățile cu incidență COVID-19 sub 3 la mie

CNSU schimbă iar regulile la școală, prin aprobarea desfășurării cursurilor cu prezență fizică în școlile din toate localitățile în care incidența COVID pe ultimele 14 zile este mai mică de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului școlilor.

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, se arartă în Hotărârea CNSU.

Evoluția pandemiei

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful DSU, dr. Raed ARAFAT, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei BACIU, reprezentantul INSP, dr. Florentina FURTUNESCU și secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin ION au susținut vineri o conferință de presă, privind evoluția pandemiei provocată de virusul SARS-CoV-2, în care s-a explicat și cum se vor desfășura cursurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *