Scumpiri pe bandă rulantă în ultimele zile

Preţ benzină şi motorină 4 aprilie 2022. Cele mai multe dintre companii au ieftinit benzina şi au scumpit motorina. Astfel, diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei din prezent este de 59 bani/l în stațiile Petrom și MOL, de 56 bani/l în cele OMV și de 57 bani/l în cele Lukoil, conform Profit.ro.

În schimb, după modificările de preţ din acest week-end, comparativ cu cele practicate duminica trecută, benzina s-a ieftinit în majoritatea stațiilor (cu 5 bani la Petrom, 7 bani la OMV și 2 bani la MOL), cu excepția Lukoil, care a scumpit-o cu 2 bani/l.

Cât despre motorină, preţul a fost majorat în majoritatea staţiilor cu 4 bani la Petrom și cu 14 bani la Lukoil și MOL. În schimb, la OMV, carburantul diesel s-a ieftinit cu un ban pe litru în unele staţii, iar în altele cu 6 bani pe litru.

În acest weekend, OMV Petrom a ieftinit benzina cu 5 bani/l, până la 7,66-,7,77 lei/l, păstrând același preț la motorină, de 8,25-8,34 lei/l, notează sursa citată.

În stațiile MOL, preţul benzinei a fost micşorat cu aproximativ 5 bani, acesta ajungând la 7,83-8,01 lei/l, dar și pe cel a motorinei cu un ban, la 8,39-8,54 lei/l.

Și Lukoil a redus cu 5 bani prețul benzinei, care a ajuns la 7,76-7,81 lei/l, majorând în schimb prețul motorinei cu 5 bani, la 8,33-8,36 lei/l.

MOL a scumpit în ultimele zile motorina cu 4 bani, la 8,42-8,59 lei/l, păstrând același preț, de 7,83-8,06 lei/l la benzină.

Europa se confruntă cu perspectiva unei penurii de motorină, în condițiie în care fluxurile de motorină dinpre Rusia se reduc în urma invaziei din Ucraina, arată șefii Trafigura și Gunvor, doi dintre cei mai mari traderi de mărfuri la nivel global. Prețul motorinei în Europa a crescut accelerat în ultimele săptămâni, fiind inflamate și de posibilitatea interzicerii de către UE a importului de țiței din Rusia.

De la începutul anului, țițeiul Brent s-a apreciat cu aproximativ 40%, în timp ce prețurile carburanților comercializați în România, cu circa 25% în cazul benzinei și cu aproximativ 35%, în cazul motorinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *