Se toarnă beton pe podul de pe strada Coposu. Lucrările se apropie de finalizare

Lucrările la podul peste Valea Zalăului de pe strada Corneliu Coposu avansează într-un ritm accelerat. A fost finalizată structura podului, iar săptămâna aceasta s-a turnat beton pentru cele două trotuare destinate pietonilor și urmează să fie turnat stratul de asfalt pe partea destinată traficului rutier.

Compania care realizează lucrările SC AVRIL SRL se află în grafic și se va ține de promisiune, astfel încât lucrările să fie finalizate la mijlocul lunii iulie pentru a se putea relua circulația în zonă.

Această investiție vine în completarea lucrărilor de reabilitare a străzilor Corneliu Coposu și Avram Iancu, contribuind semnificativ la creșterea gradului de confort și al siguranței cetățenilor.

„În urma discuțiilor avute la fața locului cu reprezentantul companiei care realizează investiția, domnul Ioan Savu, am primit asigurări că până la jumătatea lunii iulie lucrările la acest obiectiv vor fi finalizate”, a spus primarul Ionel Ciunt, în urma vizitei în teren de miercuri, 10 mai.


Aflat în stare avansată de degradare, vechiul pod a fost demolat, deoarece punea deja în pericol traficul rutier în zonă.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la finele lunii octombrie 2022. S-a muncit inițial la ridicarea a două ziduri de susținere pentru dirijarea apei, canalizării și a curentului provizoriu. Odată finalizate cele două ziduri, podul vechi a fost demolat complet.

Din 2 mai, circulația în zonă a fost închisă, iar traficul rutier este deviat pe rute ocolitoare.

În perioada execuției lucrărilor, circulația pietonilor este asigurată prin montarea unei pasarele pietonale în proximitatea podului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *