Secretarul de stat Bogdan Ilea a negociat și obținut un nou Acord Colectiv privind raporturile de serviciu a Poliției Penitenciare

M
Urmare negocierilor pe care secretarul de stat Bogdan Ilea, le-a condus în baza mandatului asumat la nivelul Ministerului Justiției, cu cele patru organizații sindicale reprezentative din sistemul poliției penitenciare – Federația PUBLISIND, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Federația Polițiștilor de Penitenciare, la data de 14 iunie 2022 a fost semnat un nou Acord Colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități – poliția penitenciară, precum și un nou Acord privind transparența decizională și dialogul în poliția penitenciară.
Conținutul acestor documente, în acord cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind Statutul polițistului de penitenciare, a fost agreat între părți în cadrul unor negocieri prealabile, în marja consacrată dialogului interinstituțional, cu accent pe: îmbunătățirea condițiilor de muncă, sănătatea și securitatea în muncă precum și perfecționarea profesională a polițiștilor de penitenciare.
„Asumarea acestor acorduri pentru o perioadă de 24 de luni consolidează dialogul interinstituțional și cel social, deopotrivă în beneficiul poliției penitenciare, per ansamblu, dar și al fiecărui polițist de penitenciare, în parte. A fost reiterat angajamentul ferm al Ministerului Justiției și al Administrației Naționale a Penitenciarelor cu privire la consolidarea colaborării și deschiderea spre un dialog constructiv cu organizațiile sindicale, având convingerea că, doar printr-un efort comun, se poate continua garantarea drepturilor consacrate, la nivel legislativ, pentru personalul sistemului. În mod inevitabil, o astfel de abordare va crea premisele favorabile și pentru o evoluție, în ansamblu, a locurilor de detenție din România, în acord cu standardele ori principiilor europene aplicabile mediului carceral. Pe această cale mulțumesc părților implicate în negocieri”, transmite av. Bogdan Ilea – secretar de stat în Ministerul Justiției. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *