Secretarul de stat Bogdan Ilea a participat la ședința Consiliul Național Tripartit

Premierul Nicolae Ciucă alături de alți parteneri au participat la Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social. Principala tema abordată în cadrul discuțiilor a vizat stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023.

La ședință a participat și secretarul de stat av. Bogdan Ilea, care a reprezentat Ministerul Justiției.

„Am participat din partea Ministerului Justiției la ședința Consiliului Tripartit, organ consultativ constituit în baza Legii dialogului social. Subiectul central a fost discutarea oportunității majorării salariului minim pe economie, subiect care generează interes atât din partea sindicatelor cat și din partea patronatelor, fiecare prezentându-și argumentele.
Am încercat sa găsim soluții concrete pentru a îmbunătății impozitarea muncii dar și pentru a ajunge la un numitor comun legat de salariul minim. Soluțiile liberale pentru scăderea impozitării pe munca ar putea scoate din zona gri foarte multi antreprenori care, copleșiti de suprataxare, aleg uneori sa nu declare sumele reale plătite angajaților.
Totodata, aceste măsuri ar aduce bani în plus la bugetul de stat și, în consecință, o colectare mult mai eficienta a taxelor”, transmite secretarul de stat av. Bogdan Ilea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *