Secretarul de stat Bogdan Ilea a semnat un mega-contract pe PNRR pentru digitalizarea justiției

Ministerul Justiției continuă procesul de digitalizare a sistemului judiciar, inclusiv prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În calitate de coordonator al Unității de Coordonare a Reformelor și Investițiilor din Ministerul Justiției (UCRI), secretarul de stat Bogdan Ilea, a semnat ordinul de finanțare pentru proiectul privind „Dezvoltarea și optimizarea infrastructurii de date pentru sectorul judiciar – justice data centers”.
Specialiștii Ministerului Justiției, în colaborare cu specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), vor operaționaliza două centre de date concepute pentru a deservi întregul sector judiciar, inclusiv Ministerul Justiției și structurile subordonate, dar și Ministerul Public, instanțele și parchetele.
În concret, proiectul urmărește dezvoltarea și optimizarea infrastructurii de date prin înființarea celor două centre de date – unul principal și unul secundar, în două locații distincte.
Valoarea totală a proiectului este de 158.864.307 RON cu TVA, din care valoarea eligibilă este de 133.499.814 RON.
„Meritul pentru acest proiect revine specialiștilor Ministerului Justiției, care au dedicat timp și energie conceperii și evaluării proiectului, iar pe viitor vor asigura implementarea și operaționalizarea acestuia, alături de specialiștii STS. Doresc succes specialiștilor Ministerului Justiției implicați în implementarea acestui proiect important pentru sectorul judiciar”, transmite secretarul de stat Bogdan Ilea de la Justiție. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *