Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Cățean, s-a întâlnit cu directorii instituțiilor subordonate MADR

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Cățean – USR-PLUS, împreună cu deputatul Alin Prunean, au avut vineri 21 mai o întâlnire de lucru cu directorii instituțiilor din Sălaj subordonate MADR, respectiv APIA, OJFIR, DAJ și OSPA.

În cadrul discuțiilor cu reprezentatul Ministerului Agriculturii, acesta a dorit să cunoască problemele cu care se confruntă instituțiile sălăjene, dar a fost interesat și de nevoile fermierilor sălăjeni.

Directorul executiv al APIA Sălaj, Călin Perneș, a prezentat situația depunerilor cererilor pentru campania 2021 și situaţia autorizării la plată pentru anul 2020.

Autorizarea la plată s-a efectuat în procent de 99,3%, iar obiectivul conducerii APIA Sălaj este să finalizeze integral autorizarea plăților pentru campania 2020 până la sfârșitul lunii mai.

„De asemenea am reușit să ne atingem obiectivul propus pentru campania de prelucrare cereri 2021, ajungând să depășim suprafața solicitată în campania 2020”, a declarat directorul executiv al APIA Sălaj, Călin Perneș.

Suprafața solicitată în campania din 2021 este de 138693,79 hectare, față de 137849,96 hectare în campania din 2020.

Directorul Călin Perneș a discutat și despre sprijinul de COVID-19 pentru fermieri, iar secretarul de stat George Cățean a dat asigurări că aceste forme de sprijin vor continua.

În concluzie, secretarul de stat Cățean a apreciat activitatea instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii și a arătat susținere pentru bunul mers al activității în domeniul agricol la nivelul județului Sălaj.

„Am fost onorat să primim vizita dl. secretar de stat George Cățean și ne dorim în continuare o susținere din partea Ministerului Agriculturii pentru a veni în sprijinul fermierilor care se confruntă în permanență cu unele neajunsuri”, a mai declarat directorul APIA Sălaj, Călin Perneș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *