Secretarul de stat Péter János Makkai în vizită de lucru în Sălaj

Secretarul de stat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Péter János Makkai (UDMR), se află joi, într-o vizită de lucru în judeţul Sălaj.

Cu prilejul vizitei din Sălaj, oficialul a avut, la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj, o întâlnire cu tematica “Reforma protecției sociale-prezent și viitor”.

La eveniment au fost prezenţi, alături de prefectul Dari Toma şi subprefecţii Vilgil Ţurcaş şi Florin Florian, deputatul Seres Denes, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Szilagyi Robert Istvan, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială – Mircea Pop, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă – Ioan Ionel Mureșan şi directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – Violeta Milaș.

În cadrul întâlnirii, Peter Janos a precizat faptul că Ministerului Muncii și Solidarității Sociale îşi doreşte o colaborare cât mai strânsă cu autorităţile locale şi judeţene, pentru îmbunăţirea legislaţiei în domeniul social.

Acesta a adăugat că atât în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât şi în cadrul programelor operaţionale finanţate din fonduri europene vor fi alocate sume consistente pentru dezvoltarea serviciilor sociale.

În acelaşi context, secretarul de stat a solicitat reprezentanţilor instituţiilor deconcentrate din subordine să transmită în scris, la minister, observaţiile lor privind îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul social, pentru a se putea crea un nou cadru legislativ coerent şi functional pentru reforma protecției sociale.

„Îi mulţumesc domnului secretar de stat pentru vizită şi cred că astfel de întâlniri sunt foarte importante pentru ca reforma în domeniul social să se bazeze pe observaţiile şi experienţa celor care lucrează zi de zi în acest domeniu”, a precizat prefectul Dari Toma.

La finalul întâlnirii, Peter Janos Makkai le-a mulţumit directorilor instituţiilor, în nume personal şi al ministerului, pentru întreg efortul depus în perioada pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *