Secția de Oncologie din cadrul SJU Zalău – o echipă de oameni pasionați și cu suflet mare

🩺#Oncologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul diverselor forme de cancer, având mai multe obiecte de activitate: diagnosticul, tratamentul (chimioterapie, homonoterapie, imunoterapie, radioterapie, chirurgie), monitorizarea pacienților după încheierea tratamentului de specialitate, managementul reacțiilor adverse la tratament, screening-ul pentru anumite localizări tumorale, tratamente paliative pentru pacienții la care tratamentele de specialitate nu mai sunt oportune precum si aspectele etice ale abordărilor pacienților cu cancer.
👨‍⚕️👩‍⚕️ #Secția de #Oncologie #Medicală a Spitalului Județean de Urgență Zalău cuprinde 25 de paturi. #Echipa are în componență #oameni pasionați și #cu #suflet #mare, dedicați nu doar profesiei, cât și pacienților pe care îi au în grijă, pentru a le asigura confort și o #calitate cât mai bună a #vieții, în vederea unei integrări cât mai adecvate a pacientului oncologic în societate. Medicul specialist dr. Cheța Alina coordonează secția, avându-i alături pe medicul primar dr. Iliescu Alexandru, medicul specialist dr. Ianc Claudiu Vlad, medicul specialist dr. Sălăjan Ancuța Iulia, medicul specialist dr. Palalogos Claudia Iulia și asistenta șefă Dana Mariana Lazăr. Echipa este completată de un psiholog, 13 asistenți medicali, cinci infirmieri, două îngrijitoare de curățenie, precum și trei asistente medicale ce își desfășoară activitatea în cadrul Ambulatoriului de specialitate.
⚕️La Oncologia SJU Zalău, pacienții beneficiază de #tratamente #oncologice #complexe, de la hormonoterapia și chimioterapia clasică, la terapiile molecular țintite și imunoterapie. Printr-o bună colaborare cu structurile Spitalului destinate licitațiilor, achizițiilor și farmaciei, personalul medical reușește să asigure accesul pacienților la #cele #mai #noi #tratamente avizate de către Ministerul Sănătății.
👩‍⚕️👨‍⚕️Medicii Secției Oncologie au ca direcție îmbunătățirea managementului pacienților cu cancer, prin: utilizarea de teste diagnostice cu sensibilitate superioară, care să asigure tratamentul oncologic personalizat, îmbunătățind prognosticul pacienților; asigurarea accesului la #tehnici #moderne de radioterapie, care să permită un control local sporit, cu protejarea cât mai atentă a țesuturilor normale înconjurătoare.
🩺Tendința actuală a echipei medicale vizează și #implicarea în #cercetare #clinică, participând, astfel, la dezvoltarea de tratamente și protocoale terapeutice, personalizate pentru fiecare formă de cancer, ținând cont atât de caracteristicile bolii, cât și de cele ale pacientului, în vederea obținerii unor rate de vindecare și supraviețuire superioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *