Șofer de 21 de ani prins în trafic având asupra sa droguri

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic un tânăr, care avea asupra sa substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Noaptea trecută, la ora 00:05, polițiștii au oprit în trafic, pe strada 22 Decembrie 1989, din Zalău, un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din Zalău.

Polițiștii au efectuat controlul autoturismului și au identificat mai multe fragmente vegetale, de culoare verde-olive, despre care există suspiciunea că fac parte din categoria celor care produc efecte psihoactive și sunt interzise la deținere.

De asemenea, astfel de substanțe au fost descoperite și în vestimentația tânărului.

Polițiștii au întocmit proces-verbal de constatare pentru comiterea infracțiunii de deținere de droguri de risc și au ridicat întreaga cantitate de substanțe.
Toată documentația a fost înaintată polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, în vederea continuării cercetărilor.

Pentru a preveni consumul, efectele nocive și repercursiunile pe care le pot produce drogurile, polițiștii îți reamintesc: Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieţii tale în nenumărate feluri la care nu te aştepţi:

Relaţiile cu prietenii şi familia – prietenii şi familia vor sta în calea consumului de droguri şi relaţia cu ei se va deteriora;

Siguranţa – în momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi esti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele;

Presiunea financiară: – cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a procura droguri şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gandit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?;

Dependenţa – vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri şi vei folosi timp şi energie să faci rost de ele. Violenţa – vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut altfel. Poţi deveni violent sau poţi deveni o victimă a violenţei;

Depresia – poţi intra într-o stare de depresie după consum ca efect direct al consumului sau din cauza lucrurilor pe care le-ai experimentat în timpul consumului;

Accidente – când te afli sub influenţa drogurilor poţi face lucruri care te pot răni sau îţi pot provoca accidente;

Bolile cu transmitere sexuală sau o sarcină nedorită-sub influenţa drogurilor nu ţii cont de faptul că ar trebui să foloseşti prezervativul la fiecare contact sexual;

Cum să faci faţă presiunii grupului?

Alege grupul de prieteni în funcţie de interesele comune.
Învaţă să spui “NU” . Este bine să îţi susţii lucrurile în care crezi şi să nu faci parte dintr-o “turmă”.
Încearcă să nu-i judeci pe ceilalţi. Respectând deciziile celorlalţi îi vei determina să respecte, la rândul lor, deciziile tale.
Acţionează atunci când trebuie să ajuţi sau să susţii pe cineva din grup.
Schimbă-ţi grupul de prieteni în cazul în care aceştia exercită o presiune negativă asupra ta. Cunoaşte persoane noi şi implică-te în activităţi SĂNĂTOASE.
Implică-te în activităţi adecvate vârstei tale, fă lucruri care te fac fericit şi care nu au legătură cu consumul de droguri!
Fii puternic! Câteodată presiunea de a începe sau de a nu începe să consumi droguri începe din tine şi este greu să te simţi diferit de ceilalţi. Întodeauna când ai de făcut astfel de alegeri gândeşte-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine.
Fiind puternic! Astfel vei fi valorizat şi mai mult şi alţii ar putea să-ţi calce pe urme!

Sfaturi utile pentru a vă ajuta prietenii care consumă droguri:
Ascutaţi ce au să vă spună!
Fiţi îngrijoraţi pentru ei şi suportivi!
Asiguraţi-i că ţineţi la ei că vă pasă de ei!
Încurajaţi-i să ceară ajutor de specialitate!
Amintiţi-le mereu de lucrurile bune din viaţa lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *