Ședința Colegiului Prefectural pentru implementarea programului de guvernare la nivelul județului Sălaj

Au fost prezente 28 de instituții din Sălaj care au transmis 25 de puncte pentru implementarea programului de guvernare la nivelul județului Sălaj.

ANAF Sălaj își propune continuarea luptei antifraudă, o colectare mai bună a taxelor la bugetul de stat.

Biroul Vamal își propune intensificarea controalelor, acțiuni de control pentru creșterea veniturilor la bugetul de stat.

Protecția Consumatorului Sălaj are în plan conștientizarea comercianților pentru respectarea prevederilor legale, intensificarea controalelor și consilierea consumatorilor.

Agenția de Protecție a Mediului are in plan conservarea biodiversității și utilizarea durabila a componentelor sale, reducerea poluării și îmbunătățirea calității mediului, modernizarea și întărirea capacității instituționale in domeniul mediului, îmbunătățirea gradului de conștientizare și informare a tuturor cetățenilor la luarea deciziilor privind mediul.

Serviciul de Gospodărire al Apelor Sălaj are în plan monitorizarea calității apelor, îmbunătățirea calității vietiiprin asigurarea unui mediu sănătos cetățenilor, prevenirea riscului și diminuarea efectelor calamintatilor naturale, informarea cetățenilor.

Direcția Silvica Sălaj are în plan asigurarea fondului forestier, asigurarea administrării fondului forestier, împădurirea și regenerarea fondului forestier la nivelul județului Sălaj.

OCPI Sălaj are în plan îmbunătățirea legilor fondului funciar și digitalizare. Planul general de cadastrare a terenurilor la nivelul județului Sălaj.

Direcția Agricola Sălaj are în plan sprijin pentru fermelor mici și mijlocii, asocierea fermelor, sprijinirea fermierilor din zona montana pentru achiziționarea de utilaje agricole, cooperarea între producători pentru creșterea competitivității.

APIA Sălaj are în plan pregătirea personalului, campania de informare la nivelul fiecărei UAT, eșantioane de control, preluarea cererilor pentru toate tipurile de sprijin.

OJFIR Sălaj are în plan pregătirea personalului, organizarea de întâlniri pentru informarea populației.

ANIF Sălaj are în plan depunerea de proiecte pe PNRR pentru lucrări la nivelul județului, inregitrarea sistematică a lucrărilor de îmbunătățiri funciare, suport tehnic in retrocedări pe zona un trece autostrada Transilvania pe teritoriul județului.

ITM Sălaj are în plan combaterea muncii nedeclarate, telemunca si munca la domiciliu – consiliere și controale specifice, preveniirea infecției cu noul coronavirus, controale pe domeniul transporturi.

DSP Sălaj are în plan protejarea populației impotriva riscurilor legate de mediu, asigurarea accesului populației la servicii medicale eficiente,monitorizarea investițiilor în domeniul sănătății de la bugetul de stat, asigurarea vaccinării populației într-un număr suficient pentru reluarea activității normale.

ISJ Sălaj are în plan eradicarea analfabetismul și abandonului școlar, modernizarea infrastructurii școlare-tehnologizare, formarea continuă a cadrelor didactice.

Centrul Antidrog are în plan prevenirea consumului de droguri in scoli, pregătirea cadrelor didactice, evaluarea consumului de droguri la nivelul județului Sălaj, asistența consumatorilor și a familiilor acestora, implementarea strategie privind combaterea consumului de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *