Șefa centrului de bătrâni din Tihău, condamnată la închisoare de Tribunalul Sălaj


Directorul Centrului pentru Persoane Vârstnice de la Tihău, Nicoleta Mureșan, a fost condamnată, de Tribunalul Sălaj, la închisoare cu suspendare, pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată și instigare la mărturie mincinoasă. Sentința nu este definitivă, inculpata atacând-o deja cu apel.

Directoarea a fost acuzată că ar fi accesat fără drept conturile bancare ale unor persoane internate în centru.

“Condamnă pe inculpata M. N. (…) la pedeapsa de: – 6 (şase) luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată. (…) condamnă pe inculpata M. N. la pedeapsa de : – 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată. (…) condamnă pe inculpata M. N. la pedeapsa de : – 6 (?ase) luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de instigare la mărturie mincinoasă în formă continuată. (…) condamnă pe inculpata M.N.la pedeapsa de : – 6 (șase) luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. (…) În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b C.p. aplică inculpatei M.N. pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, şi anume 6 (şase) luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 3 (trei) ani închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatei M. N. sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Sălaj pe durata unui termen de încercare de 3 ani.”, potrivit informațiilor publicate pe portalul instanței.

Directoarea obligată la 4 luni de muncă în folosul comunității

„(…) Impune inculpatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Sălaj sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta un număr de 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău sau la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Zalău”, se arată în sentința pronunțată de judecătorii Tribunalului Sălaj.

Hotărârea Tribunalului Sălaj nu este definitivă, fiind atacată la Curtea de Apel Cluj.

Două angajate acuzate de purtare abuzivă, scapă de răspunderea penală 

În același dosar au mai fost inculpate două persoane, Vasian Aurelia și Jugrestan Maria, ambele scăpând de răspundea penală, deoarece a intervenit prescripția. Este vorba de două femei, angajate ale centrului, care s-au purtat abuziv cu persoanele internate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *