Șeful Comisiei de Etică, despre Bode: „Au existat presiuni să-l ardem pe rug în piața publică”

Profesorul Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, a vorbit într-un interviu despre presiunile care au existat pentru ca aceștia să îl acuze pe ministrul de Interne Lucian Bode că ar fi plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Șeful Comisiei care a reanalizat teza lui Lucian Bode a declarat că au existat presiuni încă de la început pentru a da verdictul de plagiat, chiar fără a analiza pe fond lucrarea.

,,Ni s-a cerut să fim parțiali și subiectivi, de la început”, a spus profesorul în cadrul interviului pentru spotmedia.

Amintim că atât UBB, cât și CNATDCU, organismul suprem pentru verificarea autenticității unei teze, s-au pronunțat în urmă cu 4 ani că teza lui Bode respectă criteriile academice. Acum la doar 4 ani distanță, aceștia au ieșit și au spus contrariul. Aceleași instituții!

Președintele Comisiei confirmă acum că Bode a fost victima unor atacuri politice concertate, care îi stabiliseră vinovăția fără să țină cont de adevăr: ,,Presiunea a fost de la început să dăm verdictul de plagiat fără niciun fel de judecată. Să-l ardem pe rug în piața publică, dacă se poate.”.

Ar fi interesant de văzut dacă profesorul Dacian Dragoș va face un pas mai departe și îi va denunța public pe cei care au făcut asemenea presiuni sau cel puțin va formula o sesizare penală pentru a fi cercetate faptele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *