Șeful IPJ Sălaj, Stupar Marius, decorat de președintele României cu Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare.

În semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne, Președintele României a conferit Ordinul „Bărbăție și Credință în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili domnului comisar-șef de poliție Stupar Marius-Anton, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

6 sălăjeni decorați de Iohannis cu ocazia Zilei Naționale

Colonelul Chichișan Miron (IGSU) și colonelul Alin Mastan (șef Jandarmeria Română) au fost ridicați în gradul de general de brigadă cu o stea, medicii Monica Pușcaș și Leontin Vereș au fost decorați cu „Meritul Sanitar” pentru lupta împotriva pandemiei COVID, șimleuanul Florin Mihăilă a fost ridicat în gradul de chestor de poliție, iar comandatul IPJ Sălaj, Stupar Marius a primit ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler.

Stupar Marius a promovat în august concursul pentru șefia IPJ Sălaj

Comisarul-șef Marius Anton Stupar a fost numit prima dată în funcția de inspector-șef interimar la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj în iunie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, prin împuternicire. În toamna anului 2020, prin Ordin de ministru, a fost împuternicit pentru încă șase luni să conducă poliția sălăjeană. În 11 martie 2021, a fost prelungită din nou împuternicirea pentru alte trei luni.

Marius Anton Stupar a condus, în 2012, Poliția Rutieră Cluj, iar din 2013 a fost numit șef al Biroului Autostrăzi din cadrul Brigăzii Autostrăzi a IGPR. Din această poziție a venit, prin împuternicire, inspector șef-adjunct la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, în perioada în care la conducerea instituției se afla inspectorul șef Florin Mihăilă. După plecarea lui Mihăilă la București, Stupar a preluat șefia IPJ Sălaj.

La concursul din august organizat de Ministerul de Interne, au candidat doi polițiști pentru funcția de inspector șef la IPJ Sălaj și a promovat concursul Stupar Marius cu nota finală 7,06.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *