Șeful județului, Dinu Iancu, a blocat transmiterea live a ședinței Consiliului Județean Sălaj

De patru luni în scaunul de președinte al Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu de la PNL, a oprit transmiterea live a ședinței ordinare în care urma să fie aprobat bugetul județului.

Secretarul PSD Sălaj și consilier județean, Alin Demle a anunțat încă de ieri, 8 aprilie că va transmite live pe facebook ședința de azi în care cel mai importat proiect votat a fost bugetul Sălajului.

După doar aproximativ 10 minute în care s-au dezbătut 3 proiecte de pe ordinea de zi, președintele Dinu Iancu-Sălăjanu a intervenit și a cerut ca transmisiunea lui Alin Demle să fie oprită. Secretarul județului a fost pus în postura de a găsi o chichiță legislativă și a și găsit un articol în regulament unde stipula că este interzisă transmisiunea live a ședințelor.

Social-democrații au cerut vehement să fie lăsați să transmită live ședința de la CJ Sălaj, care oricum este publică și mai mult, pe ordinea de zi se afla proiectul cel mai important, respectiv adoptarea bugetului. Acuzat că nu dorește transparență și că are ceva de ascuns, președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu nu a acceptat nicio derogare de la regulament, astfel că transmisiunea a fost oprită într-un final.

Cert e că videoclipul a rămas în mediul online unde s-a aprins o dezbatere pe această temă, fiind foarte mulți sălăjeni nemulțumiți de atitudinea conducerii Consiliului Județean Sălaj, internauți care l-au taxat pe liberalul Dinu pentru modul în care a blocat o transmisiune live dintr-o ședință care oricum era publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *