Senator USR Sălaj, Cosmin Viașu: „Sălajul are alocate sume importante din bugetul de stat pentru proiectele mari de infrastructură rutieră”

Legea bugetului de stat pentru anul 2021 se află în dezbatere în Parlament și astăzi va primii votul final.

Legat de proiectele bugetate pentru județul Sălaj, potrivit informațiilor primite de la senatorul USR, Cosmin Viașu, județul nostru va beneficia de sume importante pentru construirea Autostrăzi Transilvania, centura ocolitoare a Municipiului Zalău, dar și reabilitarea și modernizarea mai multor drumuri naționale care tranzitează Sălajul.

senatorul USRPLUS, Cosmin Cristian Viașu, a făcut demersuri pentru prinderea în bugetul pe anul 2021 de sume consistente pentru județul nostru. Dacă până în anul 2020 Sălajul era ocolit de tot ceea ce înseamnă autostrăzi și infrastructura modernă, anul acesta avem cei mai mulți bani alocați.
Câteva exemple:
➡️ În 2021 tronsonul de 42 de km din Autostrada Transilvania, Nădășel -Zimbor – Poarta Sălajului va beneficia de o finanțare de 260 milioane lei iar tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău de 273 milioane de lei
➡️ Centura Zalăului va beneficia in 2021 de o finanțare de 31 milioane lei.
➡️ Finanțarea lucrărilor de execuție la obiectivul de ”Punere în siguranță pod a podului peste râul Someș, pe DJ 108E, km.1+630 ” în valoare de 4 milioane lei
➡️ Finanțarea lucrărilor de execuție la obiectivul ”Reabilitare DJ 109R de la DN 1 G (Chendrea)- Gălpâia-Romita (DJ 108A) km 0+0.00 – 8+600” în valoare de 5 milioane lei
➡️ Modernizare străzi în comuna Zalha cu o finanțare de 243 mii lei
➡️ Lucrări pe DN1C – DN1H și DN1F
„După ani de zile în care practic Sălajul nu a contat pe harta investițiilor în infrastructură, avem acum asigurări că, investițiile de anul acesta și din anii viitori vor face ca Sălajul să beneficieze în sfârșit de proiecte mari de infrastructură, atât de necesare pentru dezvoltarea județului”, spune senatorul Viașu. 

„Pentru Autostrada Transilvania A3 tronsonul Nădățelu-Poarta Sălajului sunt alocați 260 de milioane lei, iar pentru tronsonul Nușfalău-Biharia încă 273 de milioane. Pentru construirea centurii ocolitoare a Municipiului Zalău etapa 2 sunt prevăzuți 31 de milioane lei. Pentru județul Salaj sunt locate mai multe sume pentru întreținere și lucrări de modernizarea a drumurilor naționale. Astfel vor fi executate în anul 2021 tratamente bituminoase pe DN1C și DN1H, dar și covoare asfaltice pe DN1F”, a transmis senatorul USR Sălaj, Cosmin Viașu. 

Senatorul USR, Cosmin Viașu și-a stabilit deja prioritățile pentru anul 2021 și declară că se va lupta în Parlament pentru a obține banii necesari pentru proiectele mari de infrastructură care vizează județul Sălaj. Senatorul Viașu spune că este dispus chiar să depună amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul în curs pentru a se asigura că investițiile din Sălaj vor avea banii asigurați.

„Am avut discuții în interiorul grupului parlamentar USR-PLUS unde am punctat principalele obiective de investiții privind județul Sălaj. Propunerile mele vor viza lucrările de infrastructură mare (modernizare drumuri naționale, drumuri județene), dezvoltarea locală (utilitățile să fie accesibile populației – apă, canalizare), continuarea modernizării infrastructurii de învățământ (reabilitare școli și grădinițe)”, declara în ianuarie senatorul USR, Cosmin Viașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *