Senatorul Bob Virgil: Propunere legislativă USR pentru pedepsirea „reciclatorilor”

Sezonul cald își face cu pași mărunți simțită prezența, vine în sfârșit căldura!
DAR, sper ca anul ăsta să vină neînsoțită de fumul gros și înecăcios al deșeurilor aprinse de către unii pe te miri unde: curți, grădini, miriști și câte locuri publice mai găsesc unii mai ″inventivi″ dintre concetățenii noștri.
Am o veste bună pentru cei care au suferit atâta timp din cauza nesimțirii celor ce vor să faca bani pe disconfortul și sănătatea vecinilor și localnicilor, aprinzând cauciucuri, frigidere, resturi din dezmembrări auto, și alte rebuturi casnice și nu numai, în fapt niște mizerii toxice.
Ca exemplu, toxicitatea cea mai mare o are plasticul tip ABS din electrocasnice şi electronice, ce eliberează compuşi cu o toxicitate de 4.500 de ori mai mare decât a lemnului.
Nu vreau să fiu tehnic, informația pe scurt cred că e mai eficientă.
Astfel, ieri, s-a discutat în Comisia Juridică a Senatului, o propunere legislativă a USR pentru completarea art.98, alin.(2) al Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2005 privind protecția mediului (L47/2022), dorindu-se în acest mod a se crea, în sfârșit, un cadru legal de pedepsire a acestor ″reciclatori″.
Dacă acest demers legislativ va fi susținut și de celelalte partide, așa cum au promis, incendierea deșeurilor va fi considerată infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Amenzile sunt de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice.
Sper că vor fi astfel ″tăiate″ poftele celor care vor să facă bani cu orice preț, din orice mizerie, pe sănătatea celorlalți concetățeni. Dacă amenzile nu-i sperie, închisoarea ar putea-o face!
Este un prim pas în a avea un mediu înconjurător curat, un aer respirabil!
ATENȚIE, NU ESTE VORBA DESPRE INCENDIEREA RESTURILOR VEGETALE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *