Senatorul USR Bob Virgil a participat la sedinţa Comisiilor Juridice din Senatul român şi Parlamentul R, Moldova


Sălăjeanul Bob Marius Virgil, senator USR Sălaj și vicepreședinte al Comisiei Juridice din Senat, a participat la sedinţa comună a Comisiilor Juridice din cadrul Senatului României şi Parlamentului R. Moldova, organizată la Slănic Moldova.

În cadrul reuniunii s-a semnat Rezoluţia prin care România îşi oferă sprijinul necondiţionat în procesul de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, unul din obiectivele acestei rezoluţii reprezentându-l înfiinţarea Departamentului pentru Integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, propunere depusă în Parlamentul României.

În cadrul discuțiilor s-a pus accent şi pe Legea „Anastasia”, un proiect prin intermediul căreia se vizează excluderea pedepsei cu suspendare pentru persoanele care au cauzat un accident rutier, fiind sub influenţa alcoolului sau substranţelor psihotrope.

Alte două obiective comune pentru România și Moldova reprezintă actualizarea pentru anul 2023 pentru Black Sea Security Act 2022, un instrument important pentru dezvoltarea sectorului energetic al bazinului Mării Negre, iar nu în ultimul rând, se urmăreşte înfiinţarea Forumului Slănic Moldova, care va reprezenta punctul constant de întâlniri bilatere între cele două ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *