Senatorul USR, Bob Virgil: „A venit Crăciunul pentru bugetari de lux!”

Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ, deși CCR a transmis că majorările sunt neconstituționale. Este vorba de indemnizațiile președintelui, miniștriilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia. Senatul este primă cameră sesizată, lege de aprobarea a OUG 115/2022 urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților care este forul decizional în acest caz.

Cu 91 de voturi pentru (PSD, PNL și UDMR) și 22 împotrivă (USR) senatorii au dat undă verde majorărilor chiar în ziua în care Curtea Constituțională, la sesizarea USR, a declarat neconstituționale două proiecte de legi care aveau același scop și anume creșterea salariilor demnitarilor.

„Azi a fost un fel de Moș Crăciun pentru privilegiații României.Spre exemplu, unii își pot cumpăra case pe banii statului, demnitarii vor primi salarii mărite, primarii, viceprimarii și alții se pot zbengui.
Totul s-a întâmplat într-o ședință de plen meschină, cu puncte puse, ca hoții, în ultimele 5 minute, înainte, să nu apucăm să ne repliem. A venit Crăciunul pentru bugetari de lux! Pe spatele tuturor neprivilegiaților.
Îmi este rușine că fac parte din Parlamentul Romaniei, când nu pot să împiedic astfel de mârșăvii”, transmite senatorul USR, Bob Marius Virgil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *