Senatorul USR, Cosmin Viașu, anunță că sectorul cultural va primi un sprijin de 2,5 miliarde euro de la UE

Europa Creativă este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului.

Programul a avut un buget total de 1,46 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 și a fost gestionat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură, care primește și evaluează aplicațiile.

Europa Creativă are două subprograme: MEDIACultura și o componentă transsectorială, dedicată garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale și creative și cooperării în domeniul politicilor culturale.

Programul Europa Creativă s-a constituit pe baza Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului disponibil aici.

„Voi face tot posibilul pentru ca sectorul cultural pe care îl reprezint în calitate de membru al Comisiei pentru cultură și media din cadrul Senatului să beneficieze de programul Europa Creativă care tocmai a fost aprobat de P.E. Acesta își propune să sprijine în perioada 2021-2027 cultura europeană și media, având un buget de 2,5 miliarde de euro. Este cel mai mare angajament european realizat vreodată în sprijinul sectorului cultural și trebuie să folosim și noi această mare oportunitate”, transmite senatorul USR Sălaj, Cosmin Viașu. 

One thought on “Senatorul USR, Cosmin Viașu, anunță că sectorul cultural va primi un sprijin de 2,5 miliarde euro de la UE

  1. Mi-a fost dor de faptele de vitejie ale lui Viasu.Vad ca au reaparut.Daca nu ne spunea el nici nu am fi aflat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *