Senatorul USR Cosmin Viașu: „Sălajul va fi conectat la marea infrastructură a țării”

Județul Sălaj va fi, în sfârșit, conectat la marea infrastructură a țării, prin autostrada A3 Transilvania.

Ceea ce este îmbucurător, având în vedere avantajele pe care le comportă: dezvoltarea economică a zonei, reducerea numărului de accidente rutiere, economia de timp petrecut în trafic și reducerea congestionării acestuia pe drumurile existente.

„Problema este că există discordanțe între proiectul tehnic și realitatea din teren.

Pe subsecțiunea 3B1 Mihăiești-Zimbor, în porțiunea care se desfășoară pe raza județului Sălaj, a comunelor Cuzaplac și Zimbor, traseul trece prin satul Sutoru. Aici, descrierea amplasamentului din proiectul tehnic precizează doar că autostrada se desfășoară în lungul pârâului Valea Sâncraiului,traversând localitatea prin singurul loc în care nu există construcții.

La pagina 76, lucrări de mediu,se precizează că nu există case la mai puțin de 300 de metri de autostradă, așadar nu sunt necesare panouri antifonice care să protejeze localnicii de zgomot. Realitatea este că, de fapt, autostrada trece în imediata apropiere a caselor, prin grădinile acestora, iar zgomotul le-ar produce localnicilor un disconfort major, nu ar putea nici măcar să doarmă noaptea.

Colegul nostru Cosma Horatiu fost secretar de stat în ministerul transporturilor pe când ministru era Cătălin Drulă, a sesizat problema și a cerut să fie remediată, nu știm însă dacă actuala administrație va ține cont de ea.

Progresul este binevenit, îl așteptăm cu toții, însă trebuie făcut în mod responsabil, să nu creeze probleme locuitorilor din zonele respective.

https://www.youtube.com/watch?v=7bg-LbR9jVg&t=384s”, transmite senatorul USR Cosmin Viașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *