Senatorul USR-PLUS, Cosmin Viașu, preocupat de soarta elevilor din România

În ultimii zece ani, numărul de zile de școală pentru elevi a scăzut considerabil
➡️ Anul școlar 2020-2021 este unul dintre cei mai scurți ani școlari – are 162 de zile, în timp ce media europeană este de 180 de zile de școală
➡️ România este în top 3 țări cu cele mai puține zile de școală din Europa
➡️ Paradoxal, însă, țara noastră se află în topul țărilor europene la numărul de disciplinelor de studiu.
Senatorii USR PLUS a depus o inițiativă legislativă care să stabilească un număr minim de zile de școală pentru elevii din România. Propunem astfel:
📆 Stabilirea unui număr minim de zile de școală prin raportare la nivelul de studiu din învățământul preuniversitar.
📆 Suplimentarea numărului de zile de școală pentru fiecare nivel de învățământ față de numărul minim de zile stabilit prin prezenta modificare legislativă la dispoziția consiliului de administrație al școlilor sau la decizia inspectoratelor școlare.
De ce e important?
Astfel, se oferă posibilitatea elevilor din școlile cu rezultate slabe sau elevilor din mediile dezavantajate de a reduce decalajele, de a recupera prin ore de consolidare. În acest sens, respectând limitele legale, unitățile școlare sau inspectoratele școlare pot lua măsuri de a crește limitativ numărul de ore, în virtutea principiului descentralizării și subsidiarității.
Această inițiativă legislativă, elaborată după consultări cu organizații ale elevilor, părinților și profesorilor, este un pas mic dintr-o serie de propuneri care să încurajeze o societate mai echitabilă și mai favorabilă incluziunii, pas esențial pentru ca România să prospere în viitor.

One thought on “Senatorul USR-PLUS, Cosmin Viașu, preocupat de soarta elevilor din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *