Senatorul USR Sălaj, Bob Virgil, a votat două legi în Parlament, în interesul copiilor

Singurul parlamentar al USR Sălaj, senatorul Bob Marius Virgil, a ales să sărbătorească într-un mod inedit Ziua Internațională a Copilului, astfel că în Parlament a votat două legi în interesul copiilor și extrem de bine venite pentru familiile lor.


E ziu a copiilor !
Ce le-aș putea dărui eu ca parte a legislativului din țara lor?
Cu toate vânzolelile sociale ce au început în această săptămână, Senatul și-a continuat activitatea.
Și pentru că e de datoria lui să legifereze în interesul copiilor a hotărât să voteze două inițiative USR.
În ședința de Plen de ieri, 30 Mai 2023, senatorii au votat în majoritatea lor pentru 2 propuneri legislative ale senatorilor USR, propuneri pe care se vor pronunța și colegii deputați înainte de a merge la promulgare.
Este vorba de o propunere legislativă de completare a Legii nr 53/2003 privind Codul Muncii prin care părintele din familie monoparentală să nu mai poată fi obligat să lucreze în ture de noapte.  Astfel, se pune pe primul loc, printre altele, siguranța copilului pe timp de noapte care fie rămâne singur în casă, fie în grija altei persoane. ( L242/2023 https://www.senat.ro/legis/PDF/2023/23L242EM.PDF… )
Cealaltă propunere legislativă a USR adoptată tot cu majoritate de Senat era absolut necesară, deoarece acoperă un vid legislativ.
Prin propunerea aceasta se dorește ca Senatul Român să asigure consiliere psihologică membrilor familiilor copilului diagnosticat cu anomalie cromozomială, în perioada de după aflarea diagnosticului. 
Acestă consiliere se va face în unități sanitare de specialitate și vor beneficia de aceste ore de consiliere (minim 6h- maxim 10h) membrii familiei ca: părinții, bunicii și frații copilului diagnosticat. ( L256/2023 https://www.senat.ro/legis/PDF/2023/23L256EM.PDF… )
Ambele măsuri sunt extrem de binevenite pentru că au pus în prim-plan copiii și familiile lor. 
Mă bucur că apar astfel de legi, pași mărunți spre o societate sănătoasă, atentă la viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *