Sereș Deneș, președinte UDMR: „Duminică votați candidații UDMR, poziția 5 pe buletinul de vot!”

UDMR Sălaj iese în față la aceste alegeri parlamentare cu două dintre cele mai bune propuneri din județ – Sereș Deneș la Camera Deputaților și Kovacs Irenke la Senat.


Sunt doi lideri importanți pentru județul Sălaj, care prin implicarea și munca lor, au reușit să aducă foarte multe proiecte de dezvoltare în județul nostru. Deputatul Sereș Deneș s-a bătut în Parlament pentru alocările financiare pentru comunitățile din Sălaj, astfel că sute de investiții au fost demarate, fie că vorbim de apă, canalizare, asfaltări sau construirea de grădinițe și școli. Dar nu putem să nu amintim cea mai importantă reușită a liderului UDMR, Sereș Deneș, care în anul 2019 printr-un amendament la Legea bugetului de stat a reușit să obțină 35 de milioane de lei pentru modernizarea, extinderea și dotarea Spitalului Județean de Urgență Zalău.

De partea cealaltă, doamna Kovacs Irenke fostă inspector general adjunct la ISJ Sălaj și actualmente secretar de stat în Ministerul Educației, s-a implicat în reformele din sistem, reușind câteva victorii importante pentru minorități. Totodată, Kovacs Irenke s-a implicat și în foarte multe proiecte educaționale în care au fost angrenați sute de elevi și cadre didactice.

Liderii UDMR a pus accent pe dezvoltarea infrastructurii rutiere, dar și pe sănătatea sălăjenilor

Potrivit deputatului Sereș Deneș în perioada 2016 – 2020 la nivelul Consiliului Județean Sălaj prin aportul membrilor UDMR s-a câștigat mai multe proiecte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în valoare de aproximativ 85 de milioane de euro și în jur de 30 milioane de euro sunt investițiile aflate în derulare în diferite etape la Spitalul Județean de Urgență Sălaj.

„Votați candidații UDMR la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru că noi reușim din Parlamentul României să aducem toate acele reglementări și legi care sunt în concordață cu solicitările cetățenilor.

Noi am făcut un sondaj foarte serios vizavi de prioritățile fiecărei comunități, am făcut și evaluarea și știm ce nevoi au cetățenii din fiecare comunitate.

Noi avem o foarte bună colaborare cu cetățenii, o consultare foarte bună și încercăm să stăm aproape de ei și să statisfacem cât mai bine prioritățile și dorințele cetățenilor din Sălaj.

Noi reprezentăm defapt interesele lor în Parlamentul României, indiferent de etnie, pentru că nu poți face diferența între cetățeni”, a trasmis deputatul Sereș Deneș. 

Activitatea parlamentară în cifre a deputatului Sereș Deneș

Luari de cuvânt: 20 (în 20 sedinte)
– din care declaratii politice: 2
Luari de cuvânt în BP: 8 (în 8 sedinte)
Propuneri legislative initiate: 86, din care 33 promulgate legi
Proiecte de hotarâre initiate: 1
Întrebari si interpelari: 10
Motiuni: 2

Deputatul UDMR Sălaj Sereș Deneș este chestor (19 decembrie 2012 – prezent) – membru în Biroul Permanent al Camerei Deputaților – forul de conducere.

Deneș este face parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, unde ocupă funcția de vicepreşedinte (din apr. 2018).

Sereș Deneș face parte din grupurile de prietenie cu Parlamentele altor state: Republica Panama, Rpublica Turcia, Republica Elenă (Grecia).

În actualul mandat a avut 86 de inițiative legislative din care 33 au devenit în legi.

Dintre cele mai importante amintim:

  • – alocarea de fonduri pentru modernizarea, extinderea și dotarea Spitalului Județean de Urgență Zalău;
  • – privind protejarea şi sprijinirea persoanelor afectate de emisiile de substanţe nocive provenite din extracţiile de ţiţei din zona Suplacu de Barcău;
  • – privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş Autostrada Unirii;
  • – prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare şi egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi;
  • – îmbunătățirea legii pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală;
  • – privind prevenţia şi depistarea precoce a diabetului;
  • – susținerea Programului „Un autoturism pentru fiecare familie”;
  • – privind instituirea zilei de 3 iunie ca Ziua naţională a bicicletei.

Deneș a avut 10 întrebari și interpelări adresate Guvernului, printre care și cea privind Centrul de Recuperare, Tratament şi Îngrijire „Acasă” Zalău, jud. Sălaj.

Sereș Deneș a luat cuvânt de 20 de ori în plenul Camerei Deputaților, însumând 38 de minute și 43 de secunde vorbite.

Una dintre cele mai importante teme despre care a vorbit Sereș Deneș în plen a fost în 9 mai 2018 când a tras un semnal de alarmă cu privire la pagubele imense cauzate de mistreţi în culturile de porumb proaspăt semănat.

În legislatura 2016-2020 deputatul Sereș Deneș a votat nu mai puțin de 3717 ori, înregistrând o prezență la vot de 92.6%.

Articol comandat de Uniunea Democrată Maghiară din România –Organizația Județeană Sălaj CUI 13200002

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.