Sfânta Liturghie și Dumnezeiasca Masă celor „poftiți la Cină”

La fiecare Sfânta Liturghie pe care o săvârșesc, la loc de frunte și de cinste, ma bucur de fiecare credincios al Bisericii care se împărtășește cu „Cinstitul Trup și Scumpul Sânge al Domnului nostru Iisus Hristos” aflat în Sfântul Potir Euharistic!
Așadar împărtășania cea euharistica trebuie sa constituie preocuparea noastră cea de toate zilele, pe care, sa ne rugam Mantuitorului sa ne-o dăruiască noua, acum astăzi și în toate zilele pana la sfârșitul vieții noastre și pana la sfârșitul veacurilor, căci atata vreme cât va mai fi Sfânta Liturghie și Dumnezeiasca Euharistie, aici pe pământ și în acest veac, trecător, perisabil și vremelnic, va mai fi șansă posibilitatea, oportunitatea de sfințire, desăvârșire, și mântuire a noastră a tuturor!
Cu alte cuvinte, atunci când Iisus Hristos prin chemarea preotului slujitor, ne adresează invitația de a veni, la Cina, la Banchetul cel Euharistic, apoi asa sa facem ca, ” Trupul lui Hristos” primind izvorul cel fără de moarte sa gustam și viața cea fără de sfârșit sa dobândim!
Prin urmare de vrem sa ne mântuim cu Iisus Hristos Domnul cel Euharistic, sa ne hrănim, si sa călătorim de la tinerețe pana la bătrânețe! Amin!
Post binecuvântat!
Cu deosebită considerație Pr. Marius Nemeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *