Șimleuanul Dan Crișan de la IPJ Cluj, cercetat penal de DNA

Comisarul șef de poliție, Dan Crișan, care era împuternicit în funcția de șef al Serviciului Rutier Cluj, și-a înaintat demisia și s-a întors la Poliția Municipiului Cluj-Napoca. Decizia vine la mai puțin de 24 de ore de când Dan Crișan a fost ținta unor percheziții DNA.

Dan Crișan a fost numit prin împuternicire în funcția de șef al SPR Cluj în 2019, după ce șeful Serviciului Poliției Rutiere Cluj, comisarul șef Paul Gavriș a fost împuternicit în funcția de adjunct al șefului Brigăzii Rutiere București. Anterior acesta a activat în cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca.

Dan Crișan este acuzat de procurorii DNA de efectuarea de operațiuni incompatibile cu funcția care ar avea legătura cu firma de transporturi deținută de o rudă a acestuia. Dat fiind că infracțiunea este pretabilă de o condamnare cu suspendare, Dan Crișan a fost eliberat, urmând a fi cercetat în libertate.

Potrivit declarației de avere, Dan Crișan, deține din 2005 o casă de 300 mp în Șimleul Silvaniei: Acesta conduce un Mercedes pe care l-a achiziționat în 2017. În aprilie Dan Crișan a vândut un apartament pentru suma de 55.000 de euro. Acești bani se regăsesc în cele două conturi în euro. Are două credite contractate în valoare de 100.000 de lei scadente în 2025. De asemenea, a împrumutat de la CAR IPJ Cluj suma de 20.000 de lei, la fel scadentă în 2025. Salariul acestuia, la fel ca și al soției, angajată tot la IPJ Cluj, sunt confidențiale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *