Simpozionul „Eu și cartea”, organizat de Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc

M

Liceul Tehnologic Nr.1 Surduc a organizat joi, 19.05.2022, Simpozionul Județean ,,Eu și cartea” care face parte din Proiectul Județean ,,Să dăm like lecturii” coordonat de doamna directoare Roman Bianca și de doamnele profesoarele Papiță Valentina și Bogdan Anca.

Obiectivul principal al simpozionului a fost importanța cărții și promovarea lecturii.

Am avut deosebita onoare să-l avem ca invitat special pe domnul profersor Mureșan Viorel, poet, eseist și critic literar, membru al Uniunii Scritoriilor din România și al Asociației Scriitorilor din județul Sălaj. Domnia sa ne-a vorbit, în cadrul acestui simpozion, despre importanța cărții și despre rolul important al lecturii.

Mulțumim, de asemenea, pentru prezență domnului primar al comunei Surduc, Băbănaș Alin, care a dat curs invitației noastre.

Elevii din școala noastră și din școlile partenere în acest proiect: Liceul Tehnologic ,,Liviu Rebreanu” Hida, Școala Gimnazială Nr.1 Gârbou, Școala Gimnazială Nr.1 Cristolț , Școala Gimnazială Nr.1 Cuzăplac, Școala Gimnazială Nr.1 Buciumi, Școala Gimnazială ,,Vasile Breban” Crișeni și-au prezentat eseurile legate de importanța lecturii și beneficiile ei și recenziile realizate despre cărțile preferate.

De asemenea, am avut plăcerea de a de a trăi momente emoționante oferite de doamna profesoară Teglaș Simona, care a avut lansarea cărții ,,Dor de casă”.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice implicate în proiect și tuturor participanților la simpozion și nu în ultimul rând felicitări trupei de teatru ,,Victoria”, a Liceului Tehnologic Nr.1 Surduc, coordonată de doamna directoare Roman Bianca, pentru momentele savuroase oferite prin interpretarea unei piese de teatru scrise de I.L.Caragiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *