ȘOCANT: Michelin anunță MII de concedieri în următorii ani

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunțat miercuri că va reduce până la 2.300 de locuri de muncă pe parcursul a trei ani ca parte a unui nou plan de simplificare și competitivitate, adăugând că acest lucru nu ar presupune disponibilizări și nici închideri de uzine, anunță Reuters.

Reducerile de locuri de muncă echivalează cu aproape 2% din forța de muncă globală, conform Mediafax.

Pandemia COVID-19 a lovit industria auto, care se lupta deja cu trecerea la vehiculele electrice, de la mașinile cu motoare cu aprindere internă.

Planul se va baza pe negocierea unui acord-cadru pe trei ani care nu va presupune disponibilizări, a spus grupul într-un comunicat. „Planul nu se bazează pe închideri de uzine”, a adăugat compania.

Michelin a declarat că măsurile vor afecta până la 1.100 de posturi în birouri și 1.200 de locuri de muncă în fabrici, subliniind că aproape 60% din reducerile de locuri de muncă se vor baza pe scheme voluntare de pensionare anticipată.

Compania are peste 127.000 de angajați în întreaga lume.

În România Michelin are trei fabrici – Florești Anvelope, Zalău Anvelope, Zalău Cord – și o rețea de distribuție. Din 2014, România a devenit centrul de coordonare al noii zone comerciale din Europa Centrala și de Sud: Albania, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia și Ungaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.