Șofer prins în trafic cu permisul suspendat și băut bine

Noaptea trecută, 8 spre 9 februarie, polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 29 de ani, bănuit de infracțiuni rutiere.

În fapt, bărbatul, din comuna Ileanda a fost oprit în trafic de către polițiștii Biroului de Ordine Publică în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevadrul Mihai Viteazu, din municipiul Zalău.

Din verificările efectuate de polițiști în bazele de date a reieșit că, bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

De asemenea, în urma testării conducătorului auto, efectuată de polițiștii rutieri, a reieșit că acesta consumase băuturi alcoolice, respectiv avea 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii i-au adus la cunoștință faptul că are obligația să îi însoțească la cea mai apropiată unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice, însă acesta a refuzat.

După audieri, conducătorul auto a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat procurorului cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru conducerera unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat și refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *