Soluții pentru accelerarea lucrărilor de înregistrare sistematică, discutate la Prefectura Sălaj

M
Instituţia Prefectului Sălaj a organizat marţi, 17 mai, în Sala Porolissum a Centrului de Cultură și Artă Sălaj, o întâlnire de lucru privind Finanţările VII şi VIII pentru serviciile de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul de integrat de cadastru și carte funciară, pentru Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Sălaj.
La întâlnire au fost prezenţi prefectul Dari Toma, subprefectul Virgil Ţurcaş, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sălaj, Sergiu Panie şi specialişti din cadrul acestei instituţii, prestatorii de servicii de cadastrare şi primarii unor comune vizate de înregistrarea sistematică.
Cei prezenţi au discutat modul de derulare a programului de finanţare şi găsirea de soluţii pentru accelerarea lucrărilor de înregistrare sistematică.
“Înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul de cadastru și carte funciară este esenţială pentru dezvoltarea actuală şi viitoare a comunităţilor din mediul rural. Administraţiile locale trebuie să înţeleagă acest lucru şi să facă eforturi, având la bază sprijinul financiar guvernamental, pentru a realiza cadastrarea imobilelor”, a transmis prefectul Dari Toma.
Întâlniri similare, la care urmează să fie prezenţi primarii altor comune din judeţ, vor avea loc miercuri şi joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *