Sondaj INSCOP: PSD, PNL și AUR, principalele partide în preferințele de vot ale românilor

Un sondaj realizat INSCOP Research, efectuat la comanda Partidului Verde, indică faptul că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, peste 43% dintre români ar merge sigur la vot.

Totodată, sondajul mai arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD, PNL și AUR ar fi principalele trei partide în preferințele de vot ale românilor. Partidul condus de George Simion ar obține un scor de circa 19,1%, conform sondajului. AUR ar fi urmat de USR, care ar obține un scor electoral de 10,9%.

De asemenea, sondajul INSCOP subliniază că 38.9% dintre români consideră „un lucru bun” introducerea săptămânii de lucru de 4 zile.

În plus, sondajul mai arată că 7.1% dintre românii chestionați nu vor merge la vot în 2024, an cu patru rânduri de alegeri, în timp 38,2% dintre respondenți au precizat că înainte de a merge la vot la alegerile de anul viitor vor lua în considerare să se sfătuiască cu persoane mai tinere decât ele.

Totodată, 77,9% dintre românii chestionați au considerat că este necesară creșterea numărului de femei în Parlament, în Consiile județene, locale sau care ocupă poziții de conducere în administrația publică centrală și locală.

Mai mult, 94,7% dintre români sunt de acord cu înăsprirea sancțiunilor și pedepselor pentru infracțiunile împotriva mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *