Spectacolul „Verde tăiat” al Asociației Pro Teatru, nominalizat la Premiile UNITER 2021

Asociația Pro Teatru din Zalău, condusă de tânărul Darius Prodan este aproape de a înregistra un succes important pentru lumea culturală și în special pentru cei care joacă teatru.

Spectacolul Verde tăiat produs de Asociația Pro Teatru din Zalău a fost nominalizat la premiile UNITER 2021 – categoria cel mai bun spectacol.

Într-o postare pe Facebook, președintele asociației Darius Prodan – un tânăr actor care a reușit în doar câțiva ani să readucă Zalăul pe harta culturală a țării prin numeroasele piese de teatru jucate la noi în oraș alături de nume mari de actori recunoscuți la nivel mondial chiar, trage un nou semnal către decideții politici cu privire la importanța susținerii evenimentelor culturale.

„Nominalizarea la Uniter reprezintă pentru noi o confirmare. Sper ca decidenții să înțealeagă ce înseamnă această nominalizare și să ne ofere susținere în misiunea noastră, de a dezvolta orașul și județul pe plan cultural. Nu cred că se aștepta nimeni să vadă vreodată Zalăul pe lista nominalizărilor la Premiile UNITER. Sunt o persoană modestă, dar nu am să permit nimănui să minimizeze acest succes, când știu cu ce muncă a fost câștigat. Aproape toate persoanele din echipă nu locuiesc în Zalău, motiv pentru care trebuie să vă închipuiți ce a însemnat asta pentru producție. 2 persoane au locuit la părinții lor, iar alte 5 au fost cazate acasă la mine. Pandemia nu ne-a ajutat. Am vrut să investim cât mai mult în spectacol, am vrut mereu să ne apropiem de un spectacol la care nu puteai să spui “drăguț, dar se vede că sunt independenți”. Din cauza subfinanțării, această expresie a devenit (de multe ori) reprezentativă pentru acest sector. Nu ne plângem, cum nu ne-am plâns niciodată, dar am impresia că mulți oameni nu realizează munca enormă din spatele unui spectacol. Sper totuși ca acest succes să nu treacă neobservat de către autorități, să reconsidere rolul pe care Asociația Pro Teatru îl suplinește în comunitate – aceea a unui teatru de stat – și să găsească soluții reale pentru susținerea viitoarelor proiecte și producții. Nu avem nevoie de ajutor pentru supraviețuire. Avem nevoie de susținere pentru performanță, pentru a intra într-o normalitate a actului cultural de care sălăjenii și zălăuanii au fost privați până în acest moment.

Altfel, nu pot decât să mă înclin echipei: Alexandra Felseghi, Adina Lazăr, Andreea Tecla, Irina Sibef, Răzvan Bănuț, Florin Suciu, Emanuel Cifor, Adrian Piciorea, Dan Perjovschi, Laura Chirila și Andrei Herţa.

Mulțumiri Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, TenarisSilcotub, Primăria Municipiului Zalău(spațiu) și tuturor partenerilor care au contribuit în mică sau mare măsură la realizarea acestui spectacol!”, a transmis Darius Prodan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *