Stadiul lucrărilor la proiectul Pietonizării străzii Unirii

Lucările la proiectul de pietonizare a străzii Unirii, unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a municipiului Zalău din această perioadă și care va aduce un aer european în centrul Zalăului, avansează.

În prezent se lucrează pe toate șantierele deschise, Piața 1 Decembrie, Strada Unirii și Piața Iuliu Maniu.

În Piața 1 Decembrie (platoul de marmură), constructorul a finalizat canalizarea pluvială, săpăturile până la cota de fundare, iar stratul de balast în fundație are un procent de 80 % în cee ace privește realizarea, în timp ce turnarea stratului de beton a fost realizat în proporție de 70 %.

Pe strada Unirii se lucrează la realizarea canalizării pluviale care este realizată în proporție de 67%, la instalațiile electrice (60%) și la turnarea stratului de balast în fundație (50%). De asemenea, armarea stratului de beton a ajuns la 40%.

Săpăturile în zona Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuțiu” Zalău au fost finalizate. De asemenea s-a finalizat și realizarea canalizării pluviale și turnarea stratului de balast în fundație. S-au finalizat și lucrările la armarea stratului de beton în fundație.

Se lucrează și în curtea Colegiului Național Silvania unde muncitorii au finalizat săpăturile, canalizarea pluvială, turnarea stratului de balast în funadție și instalațiile electrice. În prezent se lucrează la armarea stratului de beton.

În Piata Iuliu Maniu – Platoul Wesselenyi au fost finalizate săpăturile, canalizarea pluvială, iar în prezent se lucrează la turnarea stratului de balast în fundație (80 %) și armarea stratului de beton (60%).

Valoare totală a lucrărilor este de 17.512.023,76 lei fără TVA, respectiv 20.839.308,27 lei cu TVA, banii provenind din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *