Subprefectul Adriana Sabou a primit onorul militar de Ziua Eroilor, eveniment organizat la Zalău

Ceremonialul militar – religios dedicat Zilei Eroilor a avut loc, joi, la Cimitirul Eroilor din Zalău, evenimentul fiind organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Sălaj, împreună cu structurile locale ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne.

La eveniment au participat subprefectul Adriana Sabou, deputatul PSD Florian Neaga, vicepreședintele CJ Sălaj, Claudiu Bârsan, primarul Mun. Zalău Ionel Ciunt, viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, directorul ANIF Sălaj, Dana Crișan, consilieri județeni și consilieri municipali.

“Eroii noștri nu au luptat doar pentru o cauză, ci pentru viitorul nostru, pentru o țară în care valorile precum libertatea, demnitatea și justiția să fie drepturi fundamentale ale tuturor românilor. Ei au înfruntat pericole, au luptat în războaie și conflicte, au luptat împotriva tiraniei și nedreptății.
Haideți să ne onorăm eroii prin acțiuni, nu doar prin cuvinte. Să fim modele de curaj și generozitate în societatea noastră. Să fim recunoscători pentru libertatea pe care o avem și să ne asigurăm că aceasta nu este niciodată compromisă. Mai ales astăzi, când avem un conflict militar la graniţele ţării. (…)
Vă invit să ne închinăm cu respect și recunoștință în faţa eroilor noștri și să le aducem un sincer omagiu. Fie ca ei să odihnească în pace și să știe că vor fi mereu iubiți și cinstiți de către noi. Onoare și recunoștință eternă eroilor noștri!”, a precizat, în alocuţiunea susţinută cu acest prilej, subprefectul judeţului Sălaj, Adriana Sabou.
Evenimentul a inclus şi o slujbă religioasă, o depunere de jerbe la Monumentul Eroilor şi defilarea plutoanelor de militari, pe muzica asigurată de Fanfara Promenada Zalău.
De asemenea, elevi din Zalău au depus la mormintele eroilor buchete de flori.

One thought on “Subprefectul Adriana Sabou a primit onorul militar de Ziua Eroilor, eveniment organizat la Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *