Surse: „Ciuca urmeaza sa fie schimbat”. Lucian Bode noul prim-ministru

Jurnalistul Razvan Chiruta anunta ca mai multe surse i-au indicat ca Nicolae Ciuca ar urma sa fie schimbat din functia de prim-ministru. Chiruta a fost redactor-sef la Newsweek Romania, iar acum este redactor-sef al PressHub.

„Tot mai multe surse indica faptul ca Nicolae Ciuca urmeaza sa fie schimbat din functia de premier. Liberalii ar fi nemultumiti de prestatiile lui publice, de faptul ca nu face fata in tot mai desele rafuieli cu PSD – e clar ca Ciolacu conduce detasat ostilitatile, ca nu a reusit sa se impuna in guvern.

La inaintare va fi scos Lucian Bode, actual ministrul de Interne, despre care se spune ca a capatat tot mai multa putere in PNL. Si care deja se comporta ca un sef cu colegii lui liberali.

Nu mi-e clar inca daca Ciuca va fi schimbat si din pozitia de presedinte al PNL”, a scris Chiruta, miercuri, pe Facebook.

Ciuca a avut marti o reactie acida la adresa prim-vicepresedintelului PNL Rares Bogdan in razboiul declaratiilor dintre liberali si pesedisti privind cresterea pensiilor. Rares Bogdan ceruse marirea pensiilor cu 16%, nu cu 10% cu cat au anuntat liderii PSD.

„Se incadreaza la o disputa prin care cred trebuie sa dovedim responsabilitate si sa nu ne jucam cu asteptarile cetatenilor romani. PNL, la fel ca PSD, s-au coordonat si am luat deciziile care au fost la indemana Guvernului, pe baza posibilitatilor Guvernului, prin toate pachetele de masuri pe care le-am decis pana in acest moment. La fel vom face si de acum inainte, foarte responsabil, cu cifrele pe masa si in momentul in care vom avea proiectul de buget vom anunta si masurile de natura sociala, pentru ca este normal ca romanii sa fie protejati, este normal ca economia Romaniei sa fie protejata”, a afirmat Nicolae Ciuca, inainte de a participa la evenimentul „Romania Viitorului” organizat la Politehnica.

El a precizat ca asteapta in octombrie proiectia de buget, dupa care vor fi anuntate si masurile ce urmeaza sa fie luate.

Rares Bogdan a declarat, sambata, ca daca nu va fi gasita o sursa de majorare cu 16% a pensiilor, asa cum prevede legea, atunci ministrul Finantelor Adrian Caciu „trebuie sa plece acasa”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a replicat ironic ca se bucura „foarte mult” ca prim-vicepresedintele PNL i-a lamurit pe cei din PNL ca trebuie marite pensiile.

Declaratiile vin dupa un anunt al ministrului Muncii, Marius Budai, privind marirea pensiilor si a salariilor, care a atras reactii puternice din partea penelistilor pentru ca nu a fost discutat anterior in coalitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *