Susținere pentru sportul din Zalău – abordarea corectă față de comunitate

Consiliul Local a adoptat azi suplimentarea bugetului pentru Sport Club Municipal, căruia inițial i s-a acordat doar aproximativ 80 la sută din suma solicitată pentru anul 2021. Este o veste bună, pentru că unul din obiectivele importante ale municipalitatății – cu impact social important – este susținerea activităților sportive, întotdeauna emblemă a comunităților civilizate.

Viziunea de perspectivă pentru Sport Club Municipal este să includă alături de volei, fotbal și karate și alte discipline pentru care sălăjenii au demonstrat că au înclinație – cum sunt atletismul, tenisul de masă, box, lupte – așa încât copiii să aibă acces la sport în funcție de talentul și de preferințele lor.

Încurajarea sportului de masă este un obiectiv firesc, prin utilitatea demonstrată din punct de vedere social, iar municipalitatea urmărește să susțină cât mai eficient activitatea sportivă în Zalău, atât la nivel profesionist, cât mai ales la nivel de sport practicat în masă. Circa 200 de copii sunt implicați în prezent în sport în cadrul Sport Club Municipal, un număr impresionant dacă avem în vedere că abia anul trecut a fost înființat.

Voleiul se menține în Zalău la cote de performanță, iar clubul de karate are rezultate superbe. Clubul de fotbal a avut în ultima perioadă un parcurs mai puțin reușit și, cum fotbalul este întotdeauna în prim-plan, iar obiectivul propus este promovarea în liga a II-a, există o dezamăgire.

Sportul este o competiție în care există uneori învinși și invingători dar
importantă este participarea, munca și perfecționarea pentru a ajunge la succes. Un rezultat slab la un moment dat pe una din ramurile Sport Club Municipal nu ar trebui să însemne o mai slabă finanțare a sportului în Zalău, ci analizarea problemelor și adoptarea de măsuri care să ducă la performanță. Așa trebuie să se întâmple și la secția de fotbal din cadrul Sport Club Municipal, pentru a ajunge acolo unde și-a propus.

Sport Club Municipal își va dezvolta capacitatea pentru sportul de masă, astfel încât să antragă cât mai mulți copii, să asigure acces la sport și copiilor cu posibilități materiale reduse, să asigure tuturor echipament și instruire pentru sport de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *