Sute de elemente de muniție neexplodată descoperite de pompieri în pădurea Aghireș

În cursul zilei de marți, 09.02.2021, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a intervenit în pădurea din apropierea localității Aghireș, pentru asanarea unor elemente de muniție neexplodate. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementele ca fiind 54 proiectile perforante calibru 20 mm, 144 gloanţe perforante cal. 14,5 mm și 213 gloanţe cal. 7,62. Ele au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior.

Munițiile au fost descoperite de către niște muncitori care executau lucrări de amenajare, și provin din Al Doilea Război Mondial.

Pe această cale pompierii vă recomandă respectarea regulilor de comportare pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate și anume, SE INTERZICE:

– atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte;

– lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;

– introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente;

– joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice;

– ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.

Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *