Sute de elevi care învață în comuna Pericei beneficiază de masă caldă gratuită

Programul “Masă caldă pentru elevi” este finanţat de Guvernul României şi este unul dintre cele mai apreciate programe şi la nivelul judeţului Sălaj, unde an de an tot mai multe şcoli beneficiază de acest program. La început a fost Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” din Hida, iar la începutul acestui an şcolar, nu mai puţin de opt şcoli din judeţul nostru beneficiază de acest program.

Este vorba despre Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida – 485 elevi, Şcoala Profesională Sâg – 515 elevi, Liceul Tehnologic Nr.1 Surduc – 498 elevi,  Şcoala Gimnazială Nr.1 Valcău de Jos – 394 elevi,  Şcoala Gimnazială nr. 1 Bălan – 330 elevi, Liceul Tehnologic Nr.1 Gâlgău – 322 elevi, Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” Ileanda – 433 elevi şi Şcoala Gimnazială Nr.1 Pericei – 406 elevi.

Comparativ cu anul şcolar 2021 – 2022 s-a majorat cu 50 % şi limita valorică zilnică a produselor acordate, de la 10 la 15 lei /masă/beneficar.

Începând cu acest an şcolar, în acest program a fost inclusă şi Şcoala Gimnazială din Pericei, acolo unde învaţă peste 400 de copii. Primăria a pus la punct unitatea de învăţământ, fiind una dintre cele mai moderne şcoli din mediul rural. Însă, pe lângă infrastructură, autorităţile locale au făcut eforturi mari pentru ca elevii să beneficieze de servicii moderne, dar şi de o masă caldă pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *