Sute de pensionari din Sălaj reclamă că nu au primit cardurile sociale

În județul Sălaj, sute de pensionari nu au primit cardurile sociale, iar cei care le-au primit nu le pot folosi pentru că nu sunt încărcate cu sumele prevăzute, a anunțat conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, citată de Agenția de presă Rador.

Astfel de probleme au fost sesizate de pensionari și la Casa de Pensii, iar oficiali ai Prefecturii au cerut verificări.

Potrivit Casei de Pensii Sălaj, mulți pensionari nu au primit cardurile sociale și au solicitat sprijin la instituțiile din județ.

Alți pensionari au primit cardurile, dar odată ajunși la ghișeele magazinelor, au constatat că nu există fonduri pe cardurile respective, mai susțin oficialii Casei de Pensii Sălaj, care au precizat că în această situație se află sute de beneficiari din județ.

Conducerea Instituției Prefectului Sălaj a solicitat realizarea unor verificări pentru soluționarea problemelor apărute, mai ales că mulți beneficiari nici nu știu unde să se adreseze pentru înlăturarea dificultăților apărute.

Potrivit Ministurului Investițiilor și Proiectelor Europene, voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *