Sute de sălăjeni au participat la „Marșul pentru viață 2022”, organizat la Zalău și Jibou

M

Sâmbătă, 26 martie 2022, numeroşi părinţi însoţiţi de copii, dascăli, reprezentanți ai autorităților locale, preoţi și mulți tineri au participat la „Marșul pentru viață 2022 – Egalitate, echitate şi sprijin – din prima secundă şi întreaga viaţă”, eveniment ce se desfășoară la nivel național cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pe traseul convenit, Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”-Piaţa Prefecturii,  cei prezenți au oferit un exemplu de implicare, purtând pancarde cu mesaje pro viață sau mesaje de încurajare și susținere a femeilor aflate în criză de sarcină.

Momentul ce a urmat acestui marș a fost unul emoționant, pe platoul din Piața Prefecturii, deschis cu intonarea imnului național de către tenorul Sergiu Chirilă, continuat cu mesajele de suflet transmise de primarul orașului, domnul Ionel Ciunt, de subprefectul județului Sălaj, domnul Florin Florian, de către președintele Consiliului Județean Sălaj, domnul Dinu Iancu Sălăjanul, precum și reprezentanți ai cultelor, iar ca moderator, un om de excepție, în persoana doamnei Adina Chirilă. La eveniment a participat și deputatul PNL, Liviu-Ioan Balint.

„Un eveniment similar a fost organizat și în orașul Jibou prin Protopopiatul Ortodox din localitate. Mulțumiri  tuturor participanților și tuturor instituțiilor care s-au implicat în organizarea și în desfășurarea acestui eveniment”, transmite într-un comunicat Episcopia Săjului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *