Sute de sancţiuni aplicate de poliţiştii din Zalău într-o săptămână

Peste 670 de sancţiuni aplicate de poliţiştii din Zalău într-o săptămână, transmite IPJ Sălaj într-un comunicat.

Timp de o săptămână, poliţiştii din Zalău au fost la datorie pentru siguranţa cetăţenilor, dar şi pentru a verifica dacă prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19 sunt respectate. Peste 670 de amenzi au fost aplicate.

În perioada 6-12 ianuarie a.c., poliţiştii de la structurile de ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău, au desfăşurat activităţi pe două paliere: unul a fost cel de prevenire şi descurajare, iar al doilea cel de combatere a faptelor antisociale şi de impunere a legii.

În acest context, au fost constatate 11 infracţiuni, majoritatea fiind la regimul circulaţiei rutiere şi de natură judiciară.

De asemenea, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 676 sancţiuni contravenţionale, dintre care 463 la regimul circulaţiei rutiere, 133 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 60 la Legea 55/2020, 16 la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 126595 lei.

Pe lângă sancţiunile aplicate la regimul circulaţiei rutiere, poliţiştii au reţinut şi 33 permise de conducere, dintre care nouă pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, cinci pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au făcut obiectul altor abateri de la normele rutiere. Alte şase certificate de înmatriculare au fost retrase.

Totodată, în perioada de referinţă, poliţiştii au soluţionat 22 dosare penale, obiectul acestora fiind infracţiuni de furt, infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi alte fapte.

Poliţiştii vor continua acţiunile şi în perioada următoare.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sunaţi de urgenţă la 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *