Szilágyi Róbert István reales în funcția de președinte executiv al UDMR Sălaj

Astăzi, 28 aprilie, în cadrul UDMR Sălaj au avut loc alegeri pentru funcția de președinte executiv, funcție ocupată din anul 2009 și până în prezent de către Szilágyi Róbert-István, actual vicepreședinte al CJ Sălaj și fost subprefect al județului.

În urmă cu 13 ani, în 2009, Szilágyi Róbert-István a fost ales pentru prima dată președinte Executiv al Organizației UDMR Sălaj. Funcția în partid a fost o onoare extrem de mare pentru el, fiind un tânăr dornic să dovedească că o asemenea nominalizare vine cu greutatea responsabilității unei asemenea funcții.
„De mai bine de 10 ani port dezvoltarea organizației în suflet, prin problemele de rezolvat zilnic, prin activități administrative continue, ținând comunitatea unită, încerc să-mi îndeplinesc datoria față de colegi și comunitate. Astăzi sunt la fel de onorat de încrederea pe care colegii mei o arată față de mine, în special de încrederea președintelui organizației județene, deputatul Seres Denes, care m-a nominalizat din nou în funcția de președinte executiv al județului UDMR Sălaj.
Promit că voi continua să lucrez pentru a mă asigura că organizația județeană rămâne o comunitate unită, puternică, coezivă, capabilă să impună eficient interesele comunităților maghiare. Doamne ajută-mă!”, a transmis președintele executiv al UDMR, Szilágyi Róbert István.

Cine este Szilágyi Róbert István ?

Szilágyi Róbert István are 42 de ani, este căsătorit şi are doi copii, un băiat şi o fată. De profesie este politolog, analist politic. A terminat Facultatatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, licenţiat la UBB Cluj-Napoca.

Din 2003 lucrează pentru UDMR Sălaj ca şi analist politic, după care a început să primească tot mai multe responsabilităţi, pe care le-a dus la capăt cu brio.

Astăzi, Szilágyi Róbert-István este preşedintele executiv al UDMR Sălaj şi ocupă funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj. A intrat în politică în 2003, ca simplu membru al filialei UDMR Zalău, iar din 2009 a fost numit preşedinte executiv al UDMR Sălaj.

În anul 2012 a fost ales consilier judeţean. O scurtă perioadă s-a retras din toate funcţiile politice, în perioada 2014 – 2016, când a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Sălaj. În 2016 a fost reales consilier judeţean şi ocupă până în prezent funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj.

Coordonează departamentele de investiţii şi programe publice din cadrul Consiliului Judeţean

Szilágyi Róbert-István a venit în administraţie cu o experienţă importantă, având în vedere că timp de doi ani a fost consilier judeţean şi doi ani subprefect şi a ştiut cum funcţionează administraţia. Un aspect important de menţionat despre tânărul politician este faptul că are un avantaj faţă de ceilalţi colegi din politică. Acesta constă în studiile de specialitate finalizate în ştiinţe politice şi administrative, ceea ce îi oferă o bază de cunoştinţe mult mai aprofundată.

Cunoaşte cum funcţionează întregul mecanism din sistemul democratic, întregul sistem al administraţiei, deoarece a studiat în cei patru ani de facultate, faţă de alţii care au învăţat pe parcursul anilor ce înseamnă administraţie şi ce înseamnă politică.

Szilágyi Róbert a primit ca atribuţii coordonarea Direcţiei de Dezvoltare şi Managementul Proiectelor, iar după două reorganizări făcute pentru a eficientiza întregul aparat administrativ s-a creat Direcţia de Investiţii şi Programe Publice, pe care o coordonează şi în acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *