Tânăr din comuna Benesat, reținut de Poliție, după ce a încălcat un ordin de protecție

Sâmbătă, 6 noiembrie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, din comuna Benesat, bănuit de încălcarea ordinului de protecție. 

În fapt, la data de 5 noiembrie a.c., Judecătoria Jibou a emis un ordin de protecție față de un bărbat, de 26 de ani, din comuna Benesat, care a fi exercitat amenințări cu acte de violență și ar fi distrus bunuri aparținând bunicii sale, împreună cu care locuia.

Prin ordinul de protecție emis, instanța a impus în sarcina bărbatului mai multe obligații, printre care și obligațiile de a părăsi temporar locuința și de a păstra o distanță minimă de 500 de metri față de persoana vătămată.

În aceeași zi, bărbatul și-ar fi încălcat obligațiile prin aceea că a pătruns în imobilul din care a fost evacuat și în care se afla bunica sa.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii  de încălcarea oricărei măsuri dispuse prin ordinul de protecție, faptă prevăzută și pedepsită de art. 47 alin.1 din Legea nr. 217/2003 R.

În dimineața zilei următoare, 6 noiembrie a.c., bărbatul ar fi pătruns din nou în locuința respectivă, unde a distrus geamul de la ușa bucătăriei și un geam de la o vitrină aflată în imobil, bunuri ce aparțineau persoanei vătămate.

Polițiștii sesizați au întocmit un nou dosar penal pentru distrugere și încălcarea ordinului de protecție și au luat măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul în cauză.

Duminică, bărbatul a fost prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea acestuia la domiciliu, urmând ca bărbatul să își execute măsura într-o locație indicată de acesta, bineînțeles alta decât cea din care a fost evacuat.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea administrării întregului probatoriu și luării măsurilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *