Tânără de 19 ani însărcinată, transportată cu elicopterul SMURD Jibou la Urgență

Echipajul de pe elicopterul SMURD a fost solicitat marți, 10 octombrie, să intervină în repetate rânduri în județul Satu Mare. Prima intervenție a fost în cazul paciente, în vârstă de 19 ani, însărcinată și care a acuzat o stare convulsivă. A doua pacientă, în vârstă de 67 de ani, a fost preluată și transportată la Spitalul Județean din Baia Mare, în stare gravă.

Potrivit presei sătmărene, prima intervenție a elicopterului SMURD a fost solicitată pentru a aduce din mediul rural o pacientă în vârstă 19 ani, cu sarcină de 13 săptămâni, și care a fost găsită stare post convulsivă. Tânăra este supusă unor investigații medicale de specialitate și urmează ca medicii să identifice cauzele și să stabilească o schemă de tratament.

Al doilea caz în care a fost solicitat intervenția echipajului medical de pe elicopterul SMURD a vizat o pacientă în stare critică. Medicii din cadrul Spitalului Județean Satu Mare au cerut și obținut transferul pe Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Baia Mare a unei paciente în vârstă de 67 ani, sosită la Unitatea de Primire Urgențe în comă, cu hemoragie cerebrală. Medicii maramureșeni încearcă să îi salveze viața sătmărencei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *