Tânărul Călin Ionuț Rolnic a preluat interimar conducerea Poliției Municipiului Zalău

Începând de vineri 13 noiembrie la conducerea Poliției Municipiului Zalău se află adjunctul comandatului comisar de poliție Rolnic Călin Ionuț. Rolnic a preluat conducerea Poliției Mun. Zalău după ce comandantul Pompiliu Sturzu și-a depus dosarul de pensionare și a ales să iasă la pensie.

Pompiliu Sturzu a fost șeful Poliției Municipiului Zalău timp de doi ani, perioadă în care a fost ajutat de adjunctul Rolnic Călin Ionuț, iar de câteva luni a fost numit și al doilea adjunct Violeta Pencu – soția șefului STS Sălaj Sever Pencu.

În perioada următoare șeful Poliției Sălăjene, Marius Stupar va împuternicii pe unul dintre cei doi adjuncți să conducă Poliția Mun. Zalău până la organizarea unui concurs.

Rolnic Călin Ionuț – un polițist tânăr, cu studii la Academia de Poliție, care a urcat treaptă cu treaptă prin muncă și studiu

Inspector principal de poliţie Călin Ionuț Rolnic a fost împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului de Politie Judetean Salaj din 24 mai 2018 – 2 iunie 2019, iar înainte de a ajunge sef in Politia salajeana, a fost ofiter specialist la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice. Rolnic a mai ocupat pozitiile de sef Birou protectie Interna – D.G.P.I-S.J.P.I. Salaj, ofiter specialist D.G.P.I. – Serviciul Autoprotectie Bucuresti și ofiter D.G.P.I-S.J.P.I. Salaj.

Calin Rolnic a absolvit seminarul teologic din Zalau, are studii postuniversitare „Managementul Administratiei Publice” – UBB Cluj, Facultatea de stiinte Politice Administrative si ale Comunicarii, a urmat cursurile Universitatii de Vest „Vasile Goldis” Arad la Facultatea de Drept si studii la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – Ordine si Siguranta Publica între anii 2009-2012.

Inginerul Violeta Pencu – de la funcționar la Pașapoarte „propulsată” direct la conducerea Poliției Municipiului Zalău

 Cu un traseu al carierei cam ciudat, Violeta Pencu – polițistă (funcționar public cu statut special) în cadrul Prefecturii Sălaj – Serviciul Pașapoarte, a fost împuternicită pe funcția de adjunct al șefului Poliției Municipale Zalău.

După căderea guvernului PSD și preluarea puterii de către liberali, spre finalul anului 2019, Violeta Pencu obține mutarea de la Pașapoarte la IPJ Sălaj, urmând să fie numită într-o funcție de conducere.

Din această funcție, Violeta coordonează activitatea poliției rutiere și ordine publică, domenii nu dețină nicio expertiză. Cu atât mai mult, cum reiese de pe pagina de Facebook, Violeta nu are absolvite studii în domeniu, fiind de profesie inginer – Universitatea Tehnică Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *