Telefoane recuperate de poliţişti, dosare penale şi sute de sancţiuni aplicate

În cadrul acţiunilor desfăşurate pe parcursul unei săptămâni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, identificarea persoanelor bănuite de comiterea unor fapte penale, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni şi au aplicat aproape 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 110000 lei.

În perioada 4-10 iunie 2021, poliţiştii de stricturile de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău, au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru prevenirea infracţionalităţii stradale, a faptelor cu violenţă, dar şi a furturilor.

Acţiunile desfăşurate au dus la constatarea a 11 infracţiuni, majoritatea dintre acestea au avut ca obiect infracţiuni de natură judiciară.

Poliţiştii au aplicat 585 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 113315 lei. Din totalul sancţiunilor aplicate, 451 au fost aplicate la regimul circulaţiei rutiere, 103 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 13 la Legea 55/2020, 12 la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere, dintre care trei pentru neacordarea de prioritate pietonilor, trei pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, două pentru depăşiri neregulamentare, iar diferenţa au făcut obiectul altor abateri.

De asemenea, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare.

În perioada de referinţă, au fost aplanate opt stări conflictuale, fiind soluţionate şi şapte dosare penale.

Poliţiştii rămân în continuare la datorie având ca obiectiv principal prevenirea oricăror fapte antisociale sau a altor situaţii de risc ce ar putea pune în pericol siguranţa, sănătatea sau viaţa persoanelor.

Totodată, efectivele de poliţie rămân mobilizate la nivelul întregului judeţ şi pentru a se asigura că măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus sunt respectate astfel încât să putem să revenim cât mai curând la o viaţă normală.

Exemplu:

Telefoane mobile recuperate de poliţişti

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, au identificat, la scurt timp după comiterea faptei, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Zalău, bănuit de comiterea unui furt de telefon mobil.

Probatoriul administrat în cauză a stabilit că bărbatul ar fi sustras dintr-o instituţie bancară, un telefon mobil în valoare de 1500 lei. Fapta a fost comisă la data de 10 iunie a.c.

Telefonul a fost recuperat şi predat persoanei păgubite.

Şi poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău au identificat la scurt timp după comiterea faptei un bărbat, din comuna Sălăţig, care a sustras un telefon mobil ce se afla pe o terasă a unei societăţi comerciale  din comună.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *