Tenaris Silcotub a donat 30 de aparate medicale de ventilație Spitalului Județean Zalău

Spitalul Județean de Urgență Zalău a avut de gestionat în luna noiembrie cea mai mare rată de incidență a infectărilor la nivel local de la începerea pandemiei COVID-19, o situație limită dată de un context fără precedent.

Asigurarea tratamentului şi îngrijirii pacienților, indiferent de situație, este o constantă a unității sanitare. De la începutul pandemiei COVID-19, achizițiile de echipamente de protecție și dotări au reprezentat o provocare pentru spital, deoarece totul a trebuit să fie făcut într-un mod foarte alert. Întreaga comunitatea a venit în sprijinul spitalul prin donații financiare și materiale exact în momentele în care a avut cea mai mare nevoie de ajutor.

Parteneriatul cu TenarisSilcotub a însemnat şi de această dată un real suport în gestionarea crizei COVID-19. Deschiderea companiei pentru a sprijini sistemul medical este continuă, #Spitalul Județean de Urgență Zalău comunicând în permanență cu reprezentanții companiei.

#Donaţiile realizate de companie, începând cu luna martie 2020 şi până acum, s-au concretizat în dispozitive medicale și echipamente de protecție pentru cadrele medicale, cu impact în funcționalitatea serviciului medical la nivelul cerut de pandemie.Totodată, #TenarisSilcotub a răspuns unei nevoi urgente a unităţii sanitare care va face diferenţa pentru pacienţii cu deficiențe respiratorii internaţi pe Secţia de Pneumologie. Este vorba despre 30 de aparate de #ventilaţie non invazivă care au fost donate în noiembrie 2020.

“Anul 2020 a venit cu experiențe neașteptate și ne-a pus în situația să regândim implicarea noastră în comunitate. Pandemia ne-a testat limitele, în special cele ale sistemului medical. Am simțit că e și rolul nostru să sprijinim spitalul județean, cu soluții potrivite și cât s-a putut de repede. Suntem foarte bucuroși că am contribuit cu 30 de aparate de ventilație non – invazivă, într-un moment de vârf al pandemiei. Am fost impresionați de eforturile tuturor celor implicați – reprezentanți ai spitalului, colegi din #TenarisSilcotub, furnizori și transportatori – care au înțeles imediat gradul de urgentă și cu dedicare, au făcut posibilă livrarea acestor dotări în doar câteva zile. Compania noastră rămâne un partener deschis la soluții care ajută munca personalului medical și îmbunătățesc serviciul către pacient. Doar împreună putem face proiecte ce duc la schimbări în bine pe termen lung”, afirmă Codruța Hodrea, Manager în Relația cu Comunitatea, #TenarisSilcotub

Despre necesitatea și importanța aparatelor de ventilație non-invazivă ne oferă mai multe detalii domnul Dr. Gabriel Găvriluț Medic Şef Secția Pneumologie, SJUZ: „Țări cu sisteme de sănătate avansate au fost afectate sever de amploarea pandemiei. Modul de manifestare a infecției SARS-COV2 și evoluția simptomatologiei sunt imposibil de prezis și de anticipat. Sunt pacienți tineri, fără factori de risc sau boli asociate, care după zile de evoluție favorabilă se deteriorează rapid, inexplicabil, având nevoie de oxigenoterapie, ventilație non-invazivă sau chiar invazivă (intubare). Avem pacienți vârstnici, dar și tineri, pe care i-am preluat în serviciul de Pneumologie cu plămânii afectați sever, abia realizau saturații de oxigen în sânge de 30-45 % (alarma se dă la saturații sub 90%). Aceștia au nevoie de ventilație în secție săptămâni în șir. Înainte de această donație din partea #TenarisSilcotub, secția era dotată cu 3 aparate de ventilație non-invazivă, ca atare, managementul situației actuale a devenit extrem de dificil, nevoia de ventilație non-invazivă a pacienților fiind mult mai mare. Cele 30 de aparate noi cresc semnificativ rezultatele tratamentului de ventilație non-invazivă și contribuie la reducerea numărului de pacienți transferați la ATI. Apreciez implicarea TenarisSilcotub și promptitudinea în punerea la dispoziție a acestor dotări, atât de utile în contextul actual.”

„Mulțumim pentru sprijin companiei #TenarisSilcotub. Vă asigurăm că efortul dumneavoastră are un ecou puternic în rândul pacienţilor şi al personalului medical. Încă o dată, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a simțit că îi sunteți alături, într-un moment extrem de dificil”, au transmis reprezentanții spitalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *