TenarisSilcotub a amenajat un laborator multifuncțional la Colegiu API din Zalău

Un laboratorul multifuncţional, cu tehnologie de ultimă generaţie, ce permite predarea materiilor tehnice prin simulare virtuală şi învăţarea noţiunilor de mecanică şi electrică în condiţii de siguranţă, în valoare totală de 400.000 de lei, a fost inaugurat, miercuri, la Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău.

TenarisSilcotub, companie multinaţională ce a finanţat acest proiect, precizează, joi, într-un comunicat de presă, faptul că platforma IT oferită de acest laborator nou facilitează predarea interactivă, potrivită noilor generaţii.

Laboratorul deserveşte clasele tehnice cu specializările de tehnician în automatizări industriale, mecanică, instalaţii electrice şi prelucrări pe maşini cu comandă numerică. Realizarea proiectului a fost posibilă prin implicarea directorului adjunct al liceului, Mada Maria, Ivan Sergiu – profesor de specialitate şi responsabil de proiect, profesorii Vasile Sîrb şi Savina Teglaş, membrii ai asociaţiei API Lyceum

Proiectul continuă angajamentul companiei TenarisSilcotub de a sprijini educaţia tehnică, iniţiat în 2012. În ultimul deceniu investiţiile TenarisSilcotub în învăţământul tehnic din comunităţile Zalău şi Călăraşi, s-au concretizat în şapte laboratoare şi ateliere pentru specializări tehnice. Valoarea totală a acestor proiecte implementate este de peste 4,2 milioane de lei. Toate investiţiile au ca scop realizarea unui mediu adecvat de învăţare în liceele tehnice, unde viitorii tehnicieni şi ingineri să deprindă competenţe relevante pentru profesiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *