Tineri bănuiți de furturi din auto trimiși în judecată

La finalul lunilor septembrie și octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au înaintat, cu propunere de trimitere în judecată, două dosare de furt calificat în formă continuată, în care mai mulți tineri sunt bănuiți că au spart 12 autoturisme, în municipiul Zalău și au sustras diferite bunuri din acestea.

O parte din fapte au fost comise în noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c., când persoane necunoscute inițial, au spart 10 autoturisme care erau parcate în diferite zone ale municipiului Zalău și au sustras din acestea diverse sume de bani și bunuri.

La data de 6 septembrie a.c. cele 10 dosare penale au fost reunite și s-au continuat investigațiile de specialitate, în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma investigațiilor, la data de 7 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, este vorba de trei tineri, doi băieți și o fată, din Zalău, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani.

Față de cele două persoane de sex masculin, în aceeași zi, respectiv 7 septembrie, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar ziua următoare, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

În baza probatoriului administrat, la finalul lunii septembrie, polițiștii au înaintat dosarul parchetului competent, cu propunere de trimitere în judecată acelor trei persoane bănuite de comiterea faptei de furt calificat în formă continuată (10 acte materiale) și complicitate la furt calificat, în formă continuată.

De asemenea, la data de 30 octombrie a.c., în urma investigațiilor întreprinse de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, a fost soluționat un alt dosar de furt calificat privind spargerea și furtul unor sume de bani și bunuri din două autoturisme, în cursul lunii august a.c.

Polițiștii au fost sesizați de doi bărbați din municipiul Zalău despre faptul că, în nopțile de 7 spre 8 și 20 spre 21 august a.c., persoane necunoscute inițial, au spart două autoturisme, parcate pe străzile Torentului, respectiv Păcii, din municipiul Zalău, din care au sustras sume de bani și diverse bunuri.

În urma investigațiilor întreprinse, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptelor. Este vorba de trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, toți din municipiul Zalău. Unul dintre aceștia, fiind trimis în judecată, în stare de arest preventiv, la finalul lunii septembrie, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (spargerea celor 10 autoturisme în noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c.).

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *